Βασιλικός, Δυόσμος, Δενδρολίβανο, Θυμάρι, Λεβάντα, Μέντα, Μαϊντανός, Σμύρνο και Φασκόμηλο, είναι τα πιο δημοφιλή αρωματικά φυτά, που μπορούμε να διατηρήσουμε σε γλάστρα στο μπαλκόνι μας.
Χρήσιμα ως αφεψήματα, αλλά και στη μαγειρική.
Άλλωστε, η νοστιμιά του φαγητού μας εξαρτάται από τα αρώματα που θα του δώσουμε, όταν το μαγειρεύουμε, είτε είναι ψητό κρέας στο φούρνο, είτε σάλτσες.
Όσοι έχουν μεράκι με τη μαγειρική λοιπόν, είναι απαραίτητο να έχουν ένα μικρό κήπο από αρωματικά κοντά στην κουζίνα τους.
Φυτέψτε αυτά που χρησιμοποιείτε συχνότερα.
› Προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά (γλάστρες, χώμα και λίγη άμμο).
› Τοποθετήστε την άμμο στον πυθμένα της γλάστρας και μεταφυτέψτε, συμπληρώνοντας χώμα, ώστε να σκεπαστούν οι ρίζες τους. Τόσο απλά.
Αγαπούν τον ήλιο.
› Ποτίζετε καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή.
Αρκετά από αυτά είναι μονοετή, όπως ο βασιλικός και θα χρειαστεί να τα ανανεώνετε κάθε χρόνο.
Αγοράστε τα πιο μεγάλα και υγιή φυτά.